جان و جهان من تویی
شعر از حضرت مولانا
حروف کالیگرافی
واژهی کالیگرافی (Calligraphy) به معنای هنر زیبانویسی است. این واژه ریشهی یونانی دارد و از دو بخش کالوس (kallos) به معنی زیبا و گرافاین (graphein) به معنی نوشتن تشکیل شده است. واژهی کالیگرافی به دانش درستنویسی شکل کلمات نیز گفته میشود.کالیگرافی یا خوشنویسی، نوعی هنر بصری است که با نوشتار در ارتباط است. حروف و کلمات در کالیگرافی به کمک ابزارهای سر پهن یا قلممو بهشکلی هنرمندانه روی کاغذ میآیند. به بیان دیگر، کالیگرافی هنر نوشتن حروف و کلمات، به شیوهای ابرازگر، هماهنگ و ماهرانه است.
کالیگرافی یکی از شاخههای هنری است که ادبیات ایران به دلیل برخورداری از فرهنگ غنی از دیرباز بسیار مورد توجه هنرمندان عزیز میباشد. هنر کالیگرافی به دلیل شاعرانی همچون مولانا، حافظ، سعدی، خیام و..... که افتخار ما ایرانیان هستند، پرطرفدار است و همچنین آثار فوقالعادهای خلق شده است.
حروف کالیگرافی فومی
کالیگرافی همانطور که ذکر شد نوعی هنر خطاطی و خوشنویسی است که با استفاده از قلم روی سطوح انجام میشود. به دلیل اینکه امروزه تکنیک کهنهکاری و پتینه علاقهمندان زیادی پیدا کردهاست و برخی از سطوح قلم و یا شابلون روی آن قابل اجرا نیست، حروف کالیگرافی به صورت چوبی و یا فوم وجود دارد.
از مزیت حروف کالیگرافی فومی میتوان انعطافپذیری و همچنین اجرای راحت روی هر سطحی است.
کاربرد حروف کالیگرافی فومی
حروف کالیگرافی فومی ضخامت کمی در حدود 1 میلیمتر دارند و قابل استفاده روی تمامی سطوح میباشند. انعطاف پذیر هستند و روی سطوحی مثل سفال که سطح صافی و صیقلی ندارند، قابل اجرا هستند. روی سطوحی مثل تخته فیبر چوب، پلیاستر، سفال، دیوار و...... میتوان این حروف را چسباند.
نحوه چسباندن حروف کالیگرافی
حروف کالیگرافی با هر نوع چسب قابل استفاده روی سطوح هستند ولی معمولا از چسب چوب استفاده میشود. جمله کالیگرافی به صورت برچسب روی محصول چسبانده شده است و میتوان به همان صورت و یا به سلیقه خود حروف را کنار هم گذاشته و بعد روی سطح دلخواه بچسبانیم.
رنگ آمیزی و تثبیت حروف کالیگرافی
برای رنگ آمیزی حروف میتوان از هر نوع رنگ استفاده کرد و فوم رنگ پذیری بسیار خوبی دارد ولی بهترین نوع رنگ، رنگ آکرلیک است. زیرا هم پوششدهی بالایی دارد و هم بدون بو است و به راحتی میتوان این رنگ استفاده کرد.
دیدگاه خود را بنویسید