لول لایت چیست ؟
لول لایت نوعی رزین دو جزئی است که با ترکیب دو ماده (یکی ماده ی غلیظ و مایع رقیق دیگری به نام هاردنر) طی یک واکنش شیمیایی گرمازا ، یک لایه ای شیشه ای مانند بسیار مقاومی به وجود می آید . لایه ی به وجود آمده شبیه به شیشه و شفاف ولی بسیار مقاوم تر از شیشه می باشد و خاصیت شکنندگی ندارد و به این راحتی ها از بین نمی رود !
کاربرد لول لایت
از لول لایت به دلیل لایه ی قدرتمند خود روی تمامی سطوح دل خواه می توان استفاده کرد .انواع سطوح مختلف پلی استری ، گچی ، چوبی و خصوصا کف سینی ها به دلیل اینکه سطوح صاف تری دارند کاملا مناسب برای استفاده از لول لایت می باشند .لایه ی ایجاد شده توسط لول لایت سطح مورد نظر را از هر گونه خطری حفظ می کند . یعنی رطوبت ، گرد و غبار ، ضربه و..... و هم چنان سطح مورد نظر را ضد آب می کند .
محصولا چوب ام دی اف به طور کلی که ضد آب نمی باشند ولی با ریختن لایه لول لایت به روی آن ، می توان کاملا سطح را ضد آب کرد و با خیال راحت از محصولات چوبی مثل جعبه ، سینی ، تخته سرو و ... در برخورد با آب استفاده کرد .
این محصول مناسب برای حفاظت از هر نوع رنگی فوری ،روغنی ، آکرلیک و.... می باشد و بر روی تمامی سطوح قابل استفاده است .
روش استفاده از لول لایت
لول لایت دو جز ماده دارد . یک جزء غلیظ و جزئی دیگر رقیق تر که هاردنر (خشک کن ) نام دارد .دقت داشته باشید که نسبت محصول 2 به 1 است . یعنی جز هارنر 1 و جزء غلیظ تر 2 است که باید به صورت جرمی باهم ترکیب شوند .حتما به اندازه ی مناسب 2 به 1 .اگر این مقدار کم یا زیاد شود یا محلول خشک نمی شود یا مدت زمان بسیار طولانی زمان می برد که خشک شود و عملا دیگر لول لایت غیر قابل استفاده خواهد بود .
پس حتما نسبت جرمی را رعایت کنید و گرنه وقت ، انرژی و پول شما به هدر خواهد رفت .
برای ترکیب دو ماده باید از ترازوی دیجیتال استفاده کنیم . فرض کنیم دو ماده ی A و B را داریم .
ماده ی A همان مایع غلیظ و با جرم بیشتر 100گرم می باشد و ماده ی B با جرم 50 گرم، مایع هاردنر با جرم نصف ماده ی A.در یک ظرف پلاستیکی 100 گرم از ماده ی A را میریزیم و 50 گرم ماده ی B و مخلوط را به خوبی هم می زنیم .پس حتما نسبت جرمی 2 به 1 . اگر 50 گرم ماده یک ، 25 گرم از ماده ی هاردنر استفاده شود .
مخلوط را به آرامی شروع به هم زدن می کنیم و مخلوط گرم می شود . حدود 3 چهار دقیقه با چوب بستنی به آرامی مخلوط را به آرامی و در یک جهت هم می زنیم . امکان دارد که در این مرحله مقداری حباب روی سطح لول لایت به وجود بیاید . می توانیم از فندک های اتمی برای حباب گیری لول لایت استفاده کنیم .
پس از حباب گیری نیز با قلمو یا غلظک لول لایت را روی هر سطح دلخواهی می زنیم.به طور کلی مار با این محصول سخت نیست ، فقط باید نسبت جرمی 2 به 1 رعایت شود .
مقدار پوشش دهی
مقدار پوشش دهی بستگی به ضخامت لایه استفاده شده دارد .هر چه قدر که لایه ی استفاده شده ضخامت بیشتری داشته باشد باید مقدار بیشتری از لول لایت استفاده کرد و نمی توان عدد مشخصی را تعیین کرد .
زمان خشک شدن لول لایت
زمان خشک شدن لول لایت بسته به دمای محیط بین 4 تا 24 ساعت می باشد . ژل تایم اولیه ی محصول حدودا 2 ساعت و خشک شدن کامل آن تا 24 ساعت زمان نیاز دارد . پس از خشک شدن کامل محصول کاملا قابل استفاده است و لایه ای شفاف و مقاوم بر روی آن ایجاد شده است .
نکات مصرف
- چند باره تاکیید می شود که نسبت دو به 1 جرمی محصول حتما رعایت شود و گرنه لول لایت شما خراب می شود و غیر قابل استفاده .
- هر مقداری که نیاز دارید از این محصول استفاده کنید . اگر تمامی دو جزء را ترکیب کنید و بخواهید از مقداری از آن استفاده کنید و بقیه را در زمان بعد استفاده کنید ، چنین چیزی امکان پذیر نمی باشد . زیرا محلول بعد از خشک شدن به هیچ عنوان له حالت اولیه خود باز نمی گردد .
- حداکثر دمای مقاوم در برابر حرارت این محصول 130 درجه ی سانتی گراد می باشد .
- در صورتی که محلول غلیظ سفت شد بود ، مشکلی که به خصوص در زمستان ها مشاهده می کنیم ، محلول غلیظ را حدود 4 یا 5 دقیقه در آب جوش قرار بدهید تا کمی رقیق و قابل استفاده شود .
- محلول بوی کمی دارد ولی بهتر است هنگام استفاده از ماسک ، دستکش و محیط دارای تهویه مناسب استفاده شود .
- ترجیها از قلم موی ارزان قیمت برای اعمال روی سطح استفاده شود زیرا در بیشتر مواقع بعد از کار دیگر قلم مو قابل استفاده نیست و باید با حلال های صنعتی استون بسیار قوی آن را پاک کرد .
دیدگاه خود را بنویسید